INSTRUKTÖRER

Sverige

Kinesiology tape, tejpning & behandlingar, företagsrehab med K-tape eller utbildning – ibland kan man behöva lite hjälp. Hör av dig om det är något du undrar över, vi hjälper gärna till. Hos alla instruktörer finns förstås även tejp till försäljning!

 

Huvudinstruktörer - Sven-Eric Augustsson, Trollhättan, sveneric@rehabtape.se , 0700-93 90 60

Roine Carlsson, Linköping, roine@rehabtape.se, 0760-188875

 

 

Clemens Persson - Massageterapeut, Malmö, clemens@rehabtape.se, 0705-982517 (grund- och fortsättningskurser)

Sven-Eric Augustsson - Massageterapeut, Trollhättan, info@idrottsskadebutiken.com (grund-, fortsättning och lymftapekurser)

Annelie Carlsson - Massageterapeut, Halmstad,  carlsson.annelie@spray.se (grundkurser)

Lotta Andersson - Massageterapeut, Borås, lotta@helhetenshus.se (grundkurser)

Nathaly Dellenmark - Fysioterapeut, Göteborg, nathaly@rehabtape.se (grundkurser)

Lena Skotheim - Kinesiolog, Bergkvara, lena@rehabtape.se (grundkurser)

Sven Sparavec - Sjukgymnast, Kalmar, sven@rehabtape.se, 070-8337313 (grundkurser)

Agnetha Olsson, Massageterapeut, Göteborg, agnetha@rehabtape.se, 070-438 56 35 (grundkurser)

Anne-Marie de Jong - Massageterapeut, Karlstad, anne-marie@rehabtape.se, 0707-337524 (grundkurser)

Helena Linder - Massageterapeut, Säter, helena@rehabtape.se, 0704-084330 (grund- och fortsättningskurser)

Åsa Norderhaug - Massageterapeut, Kungsbacka, shapegolf@telia.com, 0709-401777 (grundkurser)

Myléne Hülphers - Massageterapeut, Stockholm/Farsta, mylene_hulphers@hotmail.com, 0735-738768 (grundkurser)

Maggi Edvardsson - Massageterapeut, Göteborg/Hönö, maggi@maggisfriskvard.se, 076-8040284 (grundkurser) 

Björn Winberg - Massageterapeut, Stenungsund, bjorn@bjornwinberg.se, 0730-613640 (grundkurser)

Kenneth Nordling - Massageterapeut, Härnösand, kenneth@ryggklinik.nu, 070-5622410 (grundkurser)

 

Hästinstruktör - Sverige
Cajsa Ericson - Leg (Djur-) Sjukgymnast Stockholm, cajsa@rehabtape.se, 0708-301033 (Hästkurser)

 


<< Tillbaka

Ibland behöver kroppen lite hjälp Ibland behöver kroppen lite hjälp
De flesta idrottare på elitnivå har någon gång varit skadade. Många har genomgått rehabiliteringsprogram med massage, kiropraktorbehandling eller sjukgymnastik. Behandlingsmetoder inom såväl akutvård som rehabilitering hjälper oss att ta hand om skador och får människor friska snabbare. Ibland behöver kroppen helt enkelt lite hjälp.

Rehabilitering på bred front
Tejpning med kinesiologytape är det enkla sättet att rehabilitera skador på muskler, senor och ligament samt blödningar – skador som ofta är förknippade med idrott. Många elitklubbar har läkare, massörer och sjukgymnaster som behandlar idrottarna. Kinesiologytape är ofta ett komplement i behandlingen.
Dessutom är tejpen en enkel, billig och tillgänglig behandling för många idrottare i klubbar som inte har råd att hålla sig med ett team av läkare, massörer etc. Med Kinesiologytape kan de flesta få tillgång till snabbare rehabilitering; elitidrottare, ungdomar, motionärer och övriga.
Genom att göra Kinesiologytape, och utbildning i hantering av tejpen, tillgänglig för många människor, till låga kostnader, vill vi göra Kinesiologytaping lika naturlig och lättanvänd som att sätta plåster på såren. Alla kan lära sig, vi visar hur.

 

Om Rehabtape

Roine och Patrik

Affärsidé
REHABTAPE arbetar för att göra Kinesiologytape tillgänglig för alla, och för att sprida kunskap om Kinesiologytape och dess tejptekniker.

Bra för dig – viktigt för oss
Alla borde få chansen att rehabilitera sina skador så snabbt och effektivt som möjligt. Det är jobbigt att se människor lida, speciellt när man vet att man kan hjälpa dem. Det är viktigt för oss att alla ska få tillgång till en bra rehabilitering.

Vision
Det ska vara lika naturligt att använda Kinesiologytape för smärtlindring och rehabilitering som att sätta plåster på ett blödande sår. Alla människor, stora som små, ska få snabb och effektiv hjälp med sina skador och krämpor. Vi jobbar på att brett få ut tejp till hela Sverige och att kunne ge adekvat hjälp med påklistring om det skulle behövas. Vi satsar på att bli en ledande försäljningsportal med kinesiologytaper och tillbehör i Europa före 2015. 

Bakgrund
REHABTAPE AB startades 2007 av Roine Carlsson och Patrik Fredriksson. Företagsidén uppstod från behovet av rehabilitering av idrottsskador. Man såg ett stort behov hos lag och idrottare som inte hade resurser att backas upp av läkare och sjukgymnaster, för sin rehabilitering. Viljan och förmågan att hjälpa skadade idrottare tillbaka i spel, tillsammans med entreprenörandan och modet att satsa, ledde fram till REHABTAPE AB. Något som alla som har känt av en rejäl stukning är mycket tacksamma för.